Luuk en Raneem zijn nu bouwkundig BIM-modelleur bij MIX

8 september 2023 Afstuderen, BIM, Team, Werken bij MIX

“Ben jij geïnteresseerd in bijzondere woningbouw en heb je zin om heel goed te leren ‘bimmen’? En wil je jouw energie en frisse blik inzetten bij een ambitieus en succesvol bureau?” Zo begon onze vacaturetekst voor junior bouwkundig BIM-modelleurs. En dit is precies de superkorte omschrijving van Luuk Nijhuis en Raneem Althiraawi. Deze zomer zijn deze nieuwe collega’s ons MIX-team komen versterken.

Luuk en Raneem werken samen met collega-modelleurs en projectleiders aan het vertalen van ontwerpen tot realiseerbare bouwkundige Revit-modellen waaruit alle benodigde tekeningen en details worden gehaald. De kennis die zij opdeden tijdens hun hbo-opleiding Bouwkunde gaan zij bij MIX in de praktijk brengen en natuurlijk verder ontwikkelen.

Luuk Nijhuis

Tijdens zijn opleiding liep Luuk stages bij de directie Ruimte & Duurzaamheid van gemeente Amsterdam en een bekend architectenbureau in Groningen. “Van jongs af aan heeft architectuur mij gefascineerd. Dit is tijdens mijn opleiding en stages alleen maar meer geworden. Ik denk dat ik bij MIX de perfecte plek heb gevonden om mijn carrière als bouwkundige verder te ontwikkelen! Het team van MIX voelt als een hechte groep professionals die passie hebben voor het vak. Gedurende mijn eerste dagen ben ik door het prachtige nieuwe bureau geleid, heb ik kennisgemaakt met mijn collega’s en ben ik begonnen met Enka, een woningbouwproject in Ede. Ik had geluk: er stond gelijk een excursie naar Amsterdam gepland. Zo heb ik mijn collega’s meteen beter leren kennen.”

Raneem Althiraawi

Raneem heeft al uitgebreid kennisgemaakt met MIX – en andersom. Ze startte begin 2022 met haar stage voor de opleiding Bouwkunde aan de HAN. Vervolgens heeft zij samen met een studiegenoot haar afstudeeronderzoek naar natuurinclusief ontwerpen en bouwen bij MIX gedaan. Inmiddels heeft ze haar Bouwkunde-diploma op zak en studeert ze aan de Academie van Bouwkunst in Arnhem. Dit combineert ze met haar baan bij MIX.

Raneem: “Ik voelde me door mijn stage en afstudeerperiode al helemaal onderdeel van het MIX-team. Daarnaast spreken de duurzame en uitdagende projecten van MIX mij erg aan en wilde ik daar graag aan mee blijven werken. De verhuizing naar het MIX-paviljoen is voor mij nieuw. Wat een luxe, inspirerende werkplek in de natuur!”