Happy Days in Zoetermeer sleept award in de wacht

17 januari 2020 Awards, Klimaatadaptieve projecten, Projectnieuws, Woningbouw

Nieuwbouwproject Happy Days in Zoetermeer is de winnaar van de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen 2019. De uitreiking was 19 december tijdens het symposium ‘Biodiversiteit en Leefgebieden 2019’ en is een initiatief van Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging. MIX architectuur is met KOLPA architecten verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen.

De jury roemde Happy Days om de manier waarop flora, fauna en wonen samenkomen in een natuurinclusief ecosysteem. In de klimaatadaptieve en autovrije buurtschap zijn ruim 200 woningen informeel ‘gestrooid’ in het park. Avontuur, sport, spel en ontmoeten staan centraal in het groene woonlandschap. De woningen zijn middels een veranda direct verbonden met het omliggende park.

Samenwerking

Happy Days is ontstaan uit een integrale, multidisciplinaire samenwerking. We trokken in dit project samen op met Plein06, P.A.D. Landscape, Witteveen+Bos, ERA Contour en KOLPA Architecten.

Inspirerende praktijkvoorbeelden

De Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen is een initiatief van Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging. Provincie Noord-Brabant is financier van de award. De drie partijen willen met de verkiezing aandacht vestigen op de meest inspirerende praktijkvoorbeelden van natuurinclusief bouwen en ontwerpen.