Finest of Ockenburgh is genomineerd voor de Berlagevlag 2023

26 september 2023 Awards, Duurzaamheid, Landschappelijk wonen, Woningbouw

Finest of Ockenburgh in Kijkduin is door de vakjury genomineerd voor de Berlagevlag 2023, de architectuurprijs van Den Haag en omstreken. De landschappelijke woonbuurt is één van de zes projecten die na een jurybezoek het best beoordeeld werden. Deze zes dingen nu als finalist mee naar de Berlagevlag. Dinsdag 24 oktober worden de winnaars bekend.

Uit alle inzendingen voor de Haagse architectuurprijs koos de vakjury twaalf projecten die meedingen naar de Berlagewimpel (de publieksprijs). Donderdag 21 september bezocht de jury de projecten op deze longlist. Niet snel daarna kregen we goed nieuws: Finest of Ockenburgh is beoordeeld als één van de zes beste projecten. Deze zes dingen nu als finalist mee naar de Berlagevlag. Dinsdag 24 oktober worden de winnaars bekend.

Woonbuurt Finest of Ockenburgh is volledig ontworpen vanuit de interactie met natuur en landschap. MIX architectuur maakte de totaalvisie in intensieve samenwerking met opdrachtgever Synchroon, landschapsontwerper Stijlgroep en Gemeente Den Haag⁠.

Stemmen voor de publieksprijs kan online.