De woningen op het Dorpshuisplein in Amerongen zijn opgeleverd

28 april 2021 Duurzaamheid, Oplevering, Projectnieuws, Woningbouw

De zes geschakelde villa’s op het Amerongse Dorpshuisplein zijn opgeleverd. De bewoners ontvingen de sleutels van hun woning en zijn begonnen met klussen. MIX architectuur maakte het ontwerp in opdracht van Dura Vermeer. Aannemer is Burgland Bouw.

Het project ligt op een unieke locatie in de dorpskern van Amerongen. Vanuit de woningen kijk je uit op een intiem pleintje en de dertiende-eeuwse Andrieskerk. Het krachtige silhouet van de woningen en het gebruik van natuurlijke materialen passen goed bij het karakter van het historische dorp. Het ontwerp is geïnspireerd op de karakteristieke tabaksschuren in de regio met hun steile kap, lage goot en combinatie van zwarthouten planken met roodgenuanceerde dakpannen.

De woningen zijn op verschillende manieren toekomstbestendig gemaakt. Door de flexibele indeling – onder meer met de mogelijkheid voor een slaap- en badkamer op de begane grond – is de woning geschikt voor gezinnen én senioren. Ook de energievoorziening is gericht op de toekomst. De woningen hebben elk een grondwarmtepomp en zijn dus niet afhankelijk van gas.