De woningen in de nieuwe buurt Park Marialust in Apeldoorn zijn opgeleverd

25 april 2024 Oplevering, Projectnieuws, Woningbouw

MIX architectuur ontwierp 21 villa’s en 28 appartementen op het Remeha-terrein in Apeldoorn. Deze grondgebonden woningen en twee appartementengebouwen in Park Marialust zijn recent opgeleverd. Ondanks de verscheidenheid zijn alle woningen duidelijk familie van elkaar.

Wat als eerste opvalt in de Apeldoornse wijk De Parken zijn de groene, gebogen lanen. Deze begroeide lanen met organische vormen zijn ook duidelijk herkenbaar in de nieuwe buurt Park Marialust. Het ontwerp van de nieuwe woningen is een zorgvuldige, eigentijdse vertaling van de omliggende bebouwing. Er staan vrijstaande villa’s aan de randen, ruime tweekappers in het hart en diverse appartementen en luxe penthouses in het groen. De woningen hebben dwars- en langskappen en vierkante en rechthoekige plattegronden.

Typisch Apeldoornse villa’s

Ondanks de verscheidenheid zijn alle woningen duidelijk familie van elkaar. In het ontwerp komen meerdere elementen terug die typerend zijn voor deze omgeving. Bij de 21 grondgebonden woningen zijn dat bijvoorbeeld de verticale vensters, horizontale witte belijning, verscheidenheid aan kapvormen en markante topgevels. De kleuren zijn ook te herleiden naar de woningen in de omgeving. Een range van oranje, rood en bruin metselwerk met incidenteel een wit huis ertussen. In de kopgevels zie je verticale gemetselde lamellen en bijzonder klampmetselwerk in blokverband. Erkers en veranda’s zijn integraal meeontworpen en onderdeel van het geheel.

Alzijdige parkvilla’s

De twee appartementengebouwen huisvesten in totaal 24 appartementen en 4 penthouses. De vierkante gebouwen hebben op de hoeken royale buitenterrassen die de gebouwen de uitstraling van alzijdige parkvilla’s geven. De verticale metselwerkgevels en horizontale, witte belijning sluiten mooi aan bij de naastgelegen woningen. Ook de stalen lamellenhekwerken zie je zowel bij de woningen als bij de appartementen. Een halfverdiepte parkeergarage, die door het natuurdak opgaat in het maaiveld, verbindt de twee volumes.

Opdrachtgever voor dit project is Loostad Vastgoedontwikkeling. Het stedenbouwkundige en landschappelijke plan is van Atelier Quadrat. Aannemer Ufkes Apeldoorn realiseerde de woningen.