De verkoop van 28 woningen in Villapark Facet loopt op rolletjes

17 november 2021 Duurzaamheid, Klimaatadaptieve projecten, Projectnieuws, Woningbouw

De woningen van Villapark Facet in Wageningen gingen afgelopen maand in de verkoop. Het overgrote deel van de woningen is inmiddels verkocht of onder optie. Het project dankt zijn naam aan de vorm van de bijzondere raampartijen.

De slimme gevelopeningen reageren op de oriëntatie van de woningen, voorkomen oververhitting, garanderen uitzicht en zorgen voor plasticiteit in de gevels. De unieke kozijnconstructie komt naar buiten op het punt waar zonlicht de woning inkomt. Het houten zonnescherm zorgt voor passieve zonwering en de schuine negges bieden optimaal uitzicht op het groene park. Rommelige screens en zonneschermen zijn zo overbodig.

Informele groene hof

De woningen liggen in een park waar je vanuit de woningen aan alle kanten op uitkijkt. Het gebouwenensemble lijkt van buitenaf een gesloten blok in het groen. Het geheel oogt vrij formeel. Als je het binnengebied tussen de woningen betreedt, merk je dat de sfeer veel informeler en opener is. In de groene hof parkeren de bewoners hun auto’s en is veilige speelruimte voor kinderen. De tuinen grenzen ook aan de binnenhof. Ze zijn afgescheiden door een lage tuinmuur, en hebben een zachte overgang naar de gezamenlijke ruimte. Door de beukmaat van maar liefst 9,30 meter zijn niet alleen deze terrassen heel ruim. Ook de woningen zelf zijn met een woonoppervlakte van 198 tot 240 vierkante meter riant te noemen.

Villapark Facet ligt in Buitenoord, het laatste onderdeel van de nieuwe wijk Kortenoord. De bouw start naar verwachting in het voorjaar van 2022 en oplevering zal dan een jaar later volgen. Opdrachtgever is BPD en het ontwerp van de buitenruime is van MAAKspace.

Op de projectwebsite van Villapark Facet lees je een interview met MIX-architect Thijs Pannekoek.