De bouw van Het Uitzicht in Rhoon Essendael gaat feestelijk van start

20 mei 2022 Landschappelijk wonen, Projectnieuws, Start bouw, Woningbouw

Een feestelijke bijeenkomst markeerde dinsdag 17 mei de start van de bouw van Het Uitzicht in Rhoon. In de meest zuidelijke hoek aan het water van Essendael ontwierp MIX architectuur verschillende woningen die een maximale relatie aangaan met het omringende water en groen. Auto’s worden uit het zicht geparkeerd en er komt volop ruimte voor ontmoeting en spelen.

In Het Uitzicht komen appartementen, penthouses, eengezinswoningen en waterwoningen. Door dezelfde kleur steen, wisselende dakhoogten en het verspringen in de gevel vormen de woningen met elkaar een fraaie sculptuur die de rand van nieuwbouwwijk Essendael markeert. De appartementen, penthouses en waterwoningen hebben allemaal vrij zicht op het water.

Verbinding met water en groen

Aan de westzijde van het plan komt een appartementengebouw met vijftien woningen. Het volume is slechts twee lagen hoger dan de waterwoningen. De grote balkons en ramen zorgen voor verbinding met de waterrijke, groene omgeving. De bovenverdieping krijgt een setback met houten gevel. Hier komen twee penthouses met groot terras.

Autovrije binnenstraat

Tussen de waterwoningen en eengezinswoningen ligt een autovrije binnenstraat voor ontmoeting en de mogelijkheid om veilig buiten te spelen. Behalve via de entrees op dit dek zijn de woningen ook bereikbaar via de onderliggende laag. Hier zijn de parkeerplaatsen en de toegang tot de inpandige bergingen van de woningen. Het dak van de garage is op diverse plaatsen geopend om hier bomen te laten groeien. Op deze manier komt ook overal licht en lucht in het plan. Iedere woningen heeft behalve toegang tot het open dek ook twee privébuitenruimten. De eengezinswoningen hebben een terras en een voortuin, de waterwoningen hebben twee terrassen waarvan er een boven het water ligt.

Lamellen voor speelsheid, privacy en groen

De woningen krijgen en lichte, natuurlijke uitstraling. Hiervoor worden ze uitgevoerd in een gemêleerde steen, warm hout en donkere kozijnen. Houten lamellen bij de balkons van de appartementen zorgen voor speelsheid in het beeld, privacy en ruimte voor groen. Ook bij de waterwoningen dragen de lamellen bij aan privacy.