De bouw van de waterwoningen in Rotterdam is afgerond

21 mei 2021 Landschappelijk wonen, Oplevering, Projectnieuws, Rotterdam, Woningbouw

In Rotterdam zijn de waterwoningen van het project Kade van Agata opgeleverd. MIX architectuur maakte het ontwerp voor de zes woningen in opdracht van Nederlandse Bouw Unie (NBU).

NBU startte in december 2019 met de bouw. Vorige week zijn de woningen opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Bijzonder is de ligging in het water met een directe verbinding met de Zevenhuizerplas in de Rotterdamse wijk Nesselande. Vanaf de oever, met de eigen parkeerplaats en berging , bereik je de woning via een houten loopbrug.

Natuurbeleving

De woningen openen zich naar de waterzijde met verdiepingshoge ramen en zorgvuldig mee-ontworpen terrassen. Het maakt het water ultiem beleefbaar vanuit de woningen. De houten lamellen rond de terrassen verlengen de sculptuur en zorgen voor beschutting en privacy.

Gevarieerd en speels beeld

De slaapvertrekken en badkamer vind je in de half verzonken kelder. De leefruimtes zijn op de twee verdiepingen boven het water en zijn onderling verbonden door een ruimtelijke vide. De variatie in kaprichtingen, de verschillende plankbreedtes in de houten gevel en de verspringing van de rooilijn zorgen voor een gevarieerd en speels beeld. Het vergrijsde hout versterkt het nautische karakter van de woning.

Foto: Riesjard Schropp