Bouw patiowoningen en herenhuizen in Groningen Meerstad start begin 2021

23 december 2020 Projectnieuws, Start bouw, Woningbouw

Het is bijna tijd voor een nieuwe stap voor het project Wonen in de Groengaard in Meerstad in Groningen. Begin 2021 start de bouw van de zestien patiowoningen en vijf herenhuizen die MIX architectuur ontwierp.

De levensloopgeschikte patiowoningen hebben elk een houten geveluitbouw. Binnen en buiten zijn met elkaar verbonden door houten pergola’s en veranda’s. Ook de fietsenberging is in hout en is zo integraal onderdeel van het ontwerp. De woningen sluiten vloeiend aan bij het omliggende cultuurlandschap. Het metselwerk wordt uitgevoerd in tegelverband.

De herenhuizen in het project liggen op de kop van het deelplan en trekken van afstand de aandacht door verspringende gevels en verschil in bouwvolume. De gevel wordt afwisselend in halfsteensverband en wildverband gemetseld. De hoekwoningen krijgen een erker die uitzicht biedt op het groen. De herenhuizen krijgen net als de patiowoningen een houten pergola, maar dan in de vorm van een carport aan de achterzijde van de woning.

MIX maakte het ontwerp in opdracht van Bemog Projektontwikkeling. Aannemer is Bouwonderneming Gebr. Benus en constructeur is Goudstikker De Vries.