Bezoek aan Floriade is meer dan inspirerende excursie

30 september 2022 Bouwbezoek, Circulaire projecten, Duurzaamheid, Educatie, Klimaatadaptieve projecten, Landschappelijk wonen, Stedelijk wonen, Team, Werken bij MIX, Woningbouw

Het team van MIX ondervond deze week dat de Floriade Expo meer is dan een presentatie van mondiale tuinbouw. Tijdens onze MIX-excursie was de tentoonstelling in Almere in ieder geval een bron van inspiratie op het gebied van landschap, stedenbouw, architectuur, bouwkunde, materialen en meer.

Het Floriade-thema van 2022 is Growing Green Cities, een thema dat ook in ons werk een grote rol speelt. We ontwerpen immers bijzondere woonomgevingen die mensen verbinden met de natuur, of dit nu in het landschap of midden in de stad is.

Het Floriade-terrein aan het Weerwater wordt na de tentoonstelling getransformeerd van evenementterrein tot woongebied. Het groen van de Floriade is de basis voor Almere Hortus, een duurzame, groene woonwijk. MIX architectuur is een van de bureaus die werken aan het ontwerp van de woningen in deze wijk. Dit maakte de excursie meer dan een inspirerend uitje. We brachten met het hele team al een bezoek aan de locatie waar later ruim 100 duurzame, energieneutrale, houten huizen van MIX gebouwd gaan worden. Wordt vervolgd.