We ontwerpen toekomstbestendige leefomgevingen, maar altijd met oog voor wat er al is. De historische context van een plek is dan geen beperking, maar een waardevolle inspiratiebron. Al 20 jaar zoeken we actief de dialoog met het verleden: we verdiepen ons in de geschiedenis van de plek, de verhalen, het landschap en het bestaande beeld.
We geloven dat een ontwerp sterker wordt wanneer het de identiteit van de plek en de mensen die er wonen versterkt. Dat kan subtiel zijn, door materiaalgebruik, kleurstelling of menselijke maat die aansluit bij de omgeving. Maar ook duidelijker door vormelementen uit het bestaande door te vertalen in een nieuw gebouw. Zo ontstaat een gelaagd ontwerp waarin oud en nieuw elkaar aanvullen.
We willen niet kopiëren, maar interpreteren. Door kritisch te kijken en te begrijpen waar de kracht van een plek ligt, geven we ruimte aan vernieuwing zonder het verleden uit te wissen. Dat zorgt voor herkenning én eigentijdse kwaliteit.
Of het nu gaat om een omvangrijke herontwikkeling in het hart van een stad of een bescheiden straatje erbij aan de rand van een dorp: we zoeken steeds opnieuw naar verbinding. Deze wisselwerking maakt zowel het bestaande als het nieuwe krachtiger. Door respect te tonen voor het verleden, maken we plekken die duurzaam en betekenisvol zijn voor de toekomst.
Dialoog met het verleden in beeld: