Veranda's aan het park

  • Plaats Zwolle, Breecamp Oost
  • Realisatie 2017
  • Opgave 38 parkwoningen
  • Opdrachtgever Gemeente Zwolle

Gemeente schrijft architectenselectie uit

Midden in de wijk Breecamp-Oost, een onderdeel van Stadshagen, ligt een centraal park met 38 bijzondere parkwoningen. De gemeente heeft in een selectieprocedure een aantal architecten gevraagd om met een visie te komen over de invulling van deze bijzondere parkwoningen. MIX architectuur is geselecteerd met het concept van de 2-laagse veranda.

De veranda als bindend thema

Het park vormt het groene hart van de wijk. De afmetingen van de groene ruimte vraagt om een helder statement aan de randen. Het ritme van de hoge veranda’s zorgt voor een haast monumentale begeleiding van park. Bijzondere hoekwoningen markeren de randen.

De woning verbonden met het park

Door de brede beukmaat van 6 meter hebben alle woningen een woonruimte aan de parkgevel. De ingekaderde, hoge buitenruimte fungeert als een sfeervolle buitenkamer en verbindt de woning met het groene hart.

Bouwkundig geïntegreerde overgangen

De veranda’s verbinden de woningen met het park. Aan de kopzijden omsluiten tuinmuren met houten lamellen de tuinen. De tuinmuren lopen aan de achterzijde over in gebouwde carports. Door de overgangen van de woningen rondom te ontwerpen reageren de woningen op de context en valt het plan op zijn plaats.

Het project in aanbouw

Een krachtige en sfeervolle omlijsting van het park

Projectdetails

Gewonnen architectenselectie
Opgave38 parkwoningen
OpdrachtgeverGemeente Zwolle
AannemerPrins Bouw/Schutte bouw en ontwikkeling
ConstructeurAlferink van Schieveen
Realisatie2017