Herenhuizen aan het water

  • Plaats Woerden, Waterrijk, Mozaïek
  • Realisatie 2017
  • Opgave 79 woningen
  • In samenwerking met JSA
  • Opdrachtgever HeijWaal

Een gevarieerde pandenstad aan de recreatieplas

Op een van de mooiste plekken in Waterrijk ligt het plan Mozaïek. Het bestaat uit een gevarieerd ensemble van stadswoningen, oeverwoningen, promenadewoningen en appartementen.

Een mozaïek van architectonische eenheden

Door het gevarieerde aanbod en de persoonlijke invloed van de koper is het plan een kleurrijke mozaïek waarbij elke woning uniek is. Er wordt een groot aantal beukmaten gehanteerd oplopend van 4,2 m, 4,8 m, 5,4 m, 6,0 m, 6,6 m en 7,2 m.

Stoere, natuurlijke materialen

Door het gebruik van stoere, natuurlijke materialen krijgt een plan een tijdloze allure. De basis wordt gevormd door een zorgvuldig afgestemd palet aan bakstenen in warme, natuurlijke tinten. Accenten in hout, beton en staal geven het plan een prettige verfijning.

Zorgvuldig geboetseerd op de locatie

Langs de plas vormt het groene oeverpark een mooie overgang met de statige panden langs de promenade. Deze promenadewoningen zijn volledig georiënteerd op de plas met de groene oevers. De twee appartementengebouwen zijn herkenbaar als markante hoekstenen. Middels grote vensters, balkons en privéterrassen is de beleving van deze bijzondere plek maximaal.

Ingrediënten voor een rijke pandenstad

Samen met architectenbureau JSA hebben we veel verschillende woningen gecombineerd in het gevarieerde bouwblok. Vervolgens kan elke woning gepersonaliseerd worden middels uitbreidingen naar boven en achter. Vervolgens kunnen er extra elementen aan de gevels worden toegevoegd en is de consument vrij om de plattegronden te bepalen van de eigen woning.

Projectdetails

Gewonnen prijsvraag
Opgave79 woningen (41 MIX architectuur, 38 JSA)
OpdrachtgeverHeijWaal
AannemerHeijWaal
ConstructeurPromad B.V.
Stedenbouwkundige West 8 Urban Design & Landscape Architecture
Realisatie2017