Paviljoen in het park

  • Plaats Wijhe
  • Realisatie 2014
  • Opgave Paviljoen met 10 huurappartementen
  • Opdrachtgever SallandWonen

Paviljoen in het park

De locatie vormt een onderdeel van een herstructureringsopgave aan de rand van het centrum van Wijhe. De “Parkvilla” vormt het sluitstuk en komt het meest los van het historische centrum. Om het gebouw zo veel mogelijk op te laten gaan in het park is gekozen voor een paviljoenachtige opzet.

Lichtvoetig en vriendelijk

De horizontale vloervelden en de terugliggende toplaag geven het gebouw een alzijdige, vriendelijke uitstraling.

Natuurlijk duurzaam

Door de alzijdige uitstraling met horizontale geleding, open hoeken en uitkragende terrassen krijgt de “Parkvilla” een vriendelijke, natuurlijke uitstraling die goed aansluit bij de omgeving. Dit gevoel wordt nog versterkt door de natuurlijke materialen en kleuren.

Altijd een hoekwoning

Door de compacte vorm en de portiekontsluiting liggen alle woningen op de hoek en hebben rondom zicht op het park.

Oud en nieuw harmonieus samen

Het park grenst aan het centrum van Wijhe en verbindt het oude, stoere landhuis verankerd in de grond met het lichtvoetige paviljoen “zwevend” boven het maaiveld.

Projectdetails

Gewonnen architectenselectie
OpgaveParkvilla met 10 huurappartementen
OpdrachtgeverSallandWonen
AannemerBouwbedrijf Meijer
ConstructeurAveco de Bondt
Realisatie2014