Villa Blarikom

  • Plaats Blaricum, Blaricummermeent
  • Realisatie 2017
  • Opgave 14 appartementen
  • Opdrachtgever De Langen & Van den Berg

Wonen in een Gooise villa

Kenmerkend voor de nieuwe woonbuurt Blaricummermeent is het het dorpse, Gooise karakter met informele woonstraatjes, hagen en villa’s met karakteristieke kappen veelal rietgedekt. De appartementenvilla vormt een herkenningspunt in de wijk en onderscheidt zich door de schaal en de oriëntatie op de groene brink.

Een compact en bouwbaar casco met alleen hoekappartementen

De vierkante footprint met compact inwendig trappenhuis en vier hoekappartementen per verdieping versterken het alzijdige karakter van de villa. De efficiënte en bouwbare opbouw met op elke hoek royale terrassen op kolommen creëert ruimte in het budget voor een expressieve, rieten kap die beeldbepalend is voor het karakter van het gebouw.

Natuurlijke, dorpse materialen

De karakteristieke rieten kap vormt de essentie van het ontwerp. Een donkere steen vormt een stevige plint. Bijgebouwen in zwart gepotdekselde houten delen en de groen omzoomde tuin versterken het dorpse karakter.

Dromen waar maken

Dagelijks zijn we druk bezig om de ontwerpbelofte in schetsen en renders om te zetten in een bouwbare werkelijkheid. Door in teamverband met passie en enthousiasme ontwerp en techniek te combineren weten we onze ambities met elkaar waar te maken.

Samenwerken met BIM

Door onze ontwerpen integraal driedimensionaal te engineeren volgens de BIM werkmethodiek zijn we met onze co-makers nog beter in staat om onze ambities waar te maken.

Ontwerp en Techniek gaan hand in hand

Nieuwe rietgedekte Gooise villa's

Projectdetails

Opgave14 appartementen
OpdrachtgeverDe Langen & Van Den Berg
AannemerDe Langen & Van Den Berg
Realisatie2017
ConstructeurKaskon