Sculptuur gericht op het uitzicht

  • Plaats Veenendaal-oost, de Erven, Chaperonne
  • Realisatie 2013
  • Opgave 2 x 12 appartementen
  • Opdrachtgever BPD, Amersfoort

Consumentgericht ontwerpen

De plattegrondindeling en vormgeving zijn tot stand gekomen met inbreng van potentiële kopers. Aan de hand van drie woonworkshops hebben de mensen keuzes gemaakt op het gebied van: appartementgrootte, indeling woning, oriëntatie, balkons, architectuur en materiaalgebruik.

Van grof naar fijn

Door een aantal heldere ingrepen heeft de villa een kleinschalige uitstraling gekregen waardoor ze mooi aansluit met de omliggende grondgebonden woningen. Zo wordt de robuuste, forse massa getransformeerd naar een vriendelijk woongebouw met allure.

Maximale flexibiliteit

Door een efficiënte structuur en strategisch geplaatste sanitaire ruimten ontstaat er per verdieping ruimte om andere appartementen en indelingen te maken.

Een sfeervolle buitenkamer

De kolomvrije terrassen op de hoeken krijgen door de houten bekleding een warme, sfeervolle uitstraling. Zo functioneert het terras als een buitenkamer met zicht op het landschap.

Projectdetails

Opgave2 x 12 appartementen
OpdrachtgeverBPD, Amersfoort
Aannemer1e fase: Florie en Van Den Heuvel, 2e fase: Reinbouw
ConstructeurAdviesburo Bekendam & Partners
FotografenCorné Bastiaansen en MIX architectuur
Realisatie2013