Robuuste sculptuur herbergt supermarkt

  • Plaats Ommen, Albert Heijn
  • Realisatie 2012
  • Opgave Supermarkt
  • Opdrachtgever Ten Brinke Bouw

Een supermarkt als nieuw icoon

Tegenover het stadhuis bij een belangrijk verkeersknooppunt ligt de nieuwe Albert Heijn als een bijzondere bakstenen sculptuur in het groen. De zichtlocatie met monumentale boom dicteerde voor een groot deel de contour van het gebouw. Door een consequente bewerking van de bouwmassa voegt het volume zich naadloos in de omgeving en etaleert zich als een tijdloze sculptuur in een robuuste baksteen.

Een subtiel spel tussen open en dicht

De bijzondere bouwmassa met schuin oplopende gevels opent zich op de begane grond en sluit zich op de verdieping. Het ritme van de stoere metselwerk scheggen in de transparante gevel creƫert een interessant spel tussen open en dicht.

Een bijzondere baksteen huid met textuur

Een krachtig lijnenspel in een bijzondere sculptuur

Projectdetails

OpgaveFull service supermarkt (Albert Heijn)
OpdrachtgeverTen Brinke
AannemerTen Brinke
ConstructeurWiggers-ingenieurs
Realisatie2015