Markant ingepast in zijn omgeving

  • Plaats Ede, Arnhemseweg
  • Realisatie 2009
  • Opgave Villa in bestaande omgeving
  • Opdrachtgever Particulier

Nieuwe en oude kappen mooi samen

De locatie ligt tussen bestaande individuele villa’s met grote kappen. Aan de voorzijde grenst de woning aan de statige Arnhemseweg. Aan de achterzijde heeft de woning vrij uitzicht over de Trapakkers. Deze bijzondere plek vraagt om een huis met een eigen verhaal. De opdrachtgever zocht naar een “warm en eigentijds huis” dat reageert op de kwaliteiten van deze historische plek.

Een markante contour met zicht op de omgeving

Door het concept van de krachtige gebogen kap met lage goot krijgt de woning een dorpse uitstraling passend in de context. De heldere kopgevels met grote dakoverstekken hebben een open uitstraling naar de omgeving. In de woonkamer zorgt  de vide voor een ruimtelijke relatie met de verdieping en het open veld aan de achterzijde.

Binnen en buiten als een mooie eenheid

Het ontwerp beperkte zich niet alleen tot de indeling en de buitenzijde. De vormgeving van het interieur vormde ook een onderdeel van de opgave. Verdiepingshoge deuren, geïntegreerde kastenwanden, de trap, het ontwerp van de keuken, haardmeubel en badkamer zorgen bij elkaar voor een consequente vormentaal waarbij binnen en buiten mooi samen gaan.

Van bouwplaats tot droomhuis

In het voortraject zijn de ontwerpen gecalculeerd. Wij hebben aannemers voorgedragen voor de aanbesteding. Na de aannemerskeuze hebben we nauw overleg gevoerd met de verschillende uitvoerende partijen en hebben we tijdens de bouw toezicht gehouden. Op deze wijze konden wij garanderen dat de opdrachtgever ook kreeg wat hij verwachtte.

De woning als maatpak

Het interieur en exterieur zijn in nauw overleg met de bewoners tot stand gekomen. Op deze wijze voelt de woning als een maatpak die zowel functioneel als emotioneel perfect aansluit bij de wensen.

Met passie en vakmanschap tot in het laatste detail

Projectdetails

Particuliere Villa
OpgaveVrijstaande villa
OpdrachtgeverParticulier
AannemerAannemersbedrijf Roelofsen Kieft
Realisatie2009