Uitgesproken herkenbaar

  • Plaats Barneveld
  • Realisatie 2012
  • Opgave Villa
  • Opdrachtgever Particulier

Al schetsend op zoek naar het juiste gevoel

Wanneer we voor onze opdrachtgever een eigen woning mogen ontwerpen proberen we heel dicht bij te komen om persoonlijke dromen en wensen te vertalen in een woning die past. We gaan op zoek naar een ontwerp dat zowel functioneel als emotioneel de essentie raakt van de vraag. Met een open werkhouding proberen we samen schetsend en puzzelend het juiste gevoel te raken.

Een robuuste, stoere schil met een licht en ruimtelijk hart

De woning geeft zich aan de buitenzijde nog niet helemaal. De robuuste uitstraling met de verticale metselwerk lamellen en stoere kap verrassen maar geven nog niets prijs van de binnenzijde. Bij het betreden van de woning ontvouwt zich een ruimtelijke, lichte woning met mooie doorzichten, een vide met veel licht en een verrassend ruimtelijk trappenhuis. De veranda en de haard geven het huis zijn menselijke maat en sfeer.

Anders maar toch vertrouwd

De woning met de krachtige kap past goed binnen de dorpse context van Barneveld. De combinatie van compositie, materiaalgebruik en detail maken de woning persoonlijk. Een krachtig lijnenspel met een rijke baksteendetaillering transformeren het ‘standaard huis’ naar een bijzondere sculptuur met karakter.

Met liefde, passie en vakmanschap bedacht en gemaakt

Grote gebaren met aandacht voor detail

Projectdetails

Particuliere Villa
OpgaveVrijstaande villa
OpdrachtgeverParticulier
AannemerValleibouw
ConstructeurBartels Ingenieurs
Realisatie2012