‘Je bent zelf de regisseur van je ontwikkeling’

Werken bij MIX: architect Sarina

Leren en blijven leren staan centraal in de MIX-loopbaan van (interieur)architect Sarina Bleumink. Ze begon bij MIX als stagiair. Ook nu ze architect is blijft ze actief aan haar ontwikkeling werken.

“Op dit moment werk ik aan een heel ambitieus project waarvoor we echt een totaalontwerp maken. Er komen zoveel aspecten bij kijken: stedenbouw, landschap, duurzaamheid, food, mobiliteit, bijzondere typologieën et cetera. Het geeft mij de mogelijkheid om vernieuwend bezig te zijn.

Architecten én bouwkundigen
“Ik werk sinds 2015 bij MIX, eerst als assistent-ontwerper en nu als architect. Het is tot nu toe superleerzaam. Ik begon met het leren van de programma’s en het maken van maquettes. Inmiddels werk ik zelfstandig aan kleinere projecten. Voor grotere projecten werken we in teamverband. Naast de architecten hebben wij bij MIX ook bouwkundigen in huis. Dat is niet alleen fijn voor de opdrachtgever, maar ook voor mij als architect. Ik weet dat mijn ontwerp tot in de puntjes wordt uitgewerkt door de BIM-modelleurs.”

Ik weet dat mijn ontwerp tot in de puntjes wordt uitgewerkt door de BIM-modelleurs Sarina - Architect

Zelf je ontwikkeling regisseren
“Bij MIX zijn er veel kansen om je te ontplooien. Je bent zelf regisseur van die ontwikkeling, maar je krijgt er ook hulp bij. Omdat ik eigen handvatten wilde creëren in projectmanagement volgde ik de opleiding Leiderschap in Projecten. Heel interessant en direct toepasbaar in mijn werk. In de komende tijd wil ik vooral ervaring blijven opdoen en leren van de steeds grotere en bredere projecten waar we bij MIX aan werken.”

Team van professionals
“Er wordt mij wel eens gevraagd of het lastig is om als vrouw in een mannenwereld te werken. Maar zo ervaar ik dat helemaal niet bij MIX. Ik heb fijne collega’s en iedereen is heel betrokken: bij de projecten en bij elkaar. We zijn echt een team van professionals en er is veel expertise in huis. Tegelijk zijn de werksfeer en het teamgevoel heel fijn. Die sociale component vind ik belangrijk. Een voorbeeld? Toen ik in juni de Archiprix 2020 won, bleek achteraf dat alle MIX’ers de livestream hadden gevolgd om te zien hoe het ging. Ik werd bij thuiskomst bedolven onder de felicitaties en bloemen. Erg attent!”

Meer over werken bij MIX